Vad innebär byggstädning? - Hemstädning24

Vad innebär byggstädning? - Hemstädning24

Byggstädning

När man renoverar ett hus, bygger till eller bygger nytt blir det en väldig massa byggdamm och smuts överallt. När hantverkarna har tagit med sig sina saker och lämnat projektet måste huset städas ordentligt innan det går att bo där. Alla som någon gång har renoverat vet hur byggdamm och annat har en tendens att sitta på alla möjliga och omöjliga ställen. Ibland kan man be byggfirman städa men det är inte säkert att deras uppfattning om byggstädning är samma som din. Många byggfirmor tar bara det värsta och plockar med sig skräp och dylikt om man inte har avtalat om mer.

En del firmor kan ta in ett städföretag om man så önskar för att städa huset eller det aktuella området så att man inte behöver tänka på detta själv, mot en viss kostnad. Skulle det vara så att byggfirman inte befattar sig med städningen kan man antingen välja att städa på egen hand eller kontakta en städfirma för jobbet. Att städa på egen hand är ett alternativ för att slippa den utgiften men om det exempelvis handlar om ett helt hus som mer eller mindre har helrenoverats kan det vara en god idé att ta in en städfirma för jobbet. Många städfirmor erbjuder total byggstädning vilket kommer göra att du inte behöver lyfta ett finger och ändå bli av med allt irriterande byggdamm. Några exempel på sådant som kan ingå när man anlitar ett städföretag för byggstädning är att ta bort allt byggdamm, dammsuga och våttorka golven, dammtorkning av dörrar och väggar, fönsterputsning, dammsugning av element och avtorkning av köksinredning. Att göra allt detta på egen hand tar tid och kan vara en ganska krävande uppgift därför kan det vara skönt att lägga uppgiften på någon annan.

Någon som har erfarenhet och bra rengöringsprodukter så att man kan flytta in sina saker och komma igång med vardagen direkt. De företag som är specialiserade på en viss typ av städning brukar dessutom ta sin uppgift på största allvar och se till att ditt hem blir precis så välstädat som du önskar. Priset för att hyra in någon som tar hand om byggstädningen kan variera en hel del, bland annat beroende på hur stor yta det är som ska städas och vad som ska ingå. För att kunna jämföra kostnaderna kan man kontakta ett par olika företag och be om en offert på vad städningen skulle kosta.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan vid behov av Byggstädning.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Byggstäd Sahlgrenska Sjukhus

Wikipedia information om Städning

Städning Städning eller lokalvård innebär att rengöra lokaler och andra miljöer samt att ställa föremål i ordning. Den som utför städning yrkesmässigt kallas städare, städpersonal, hygientekniker, lokalvårdare eller hemstädare. Städning är en rutinsysselsättning i privata hem, på arbetsplatser och i offentliga miljöer; inom vården är städning av stor vikt. Rengöring innefattar exempelvis dammsugning, dammtorkning, tvätta golv samt skura toaletter och handfat, men också tömma papperskorgar, torka ur skåp, skaka dukar samt dammsuga gardiner och väggar. I professionella städsammanhang används många maskiner, särskilt för golvvård. Att åstadkomma ordning i en lokal kan innebära att se till att varje föremål och möbel står eller ligger på en bestämd plats. Stolar inskjuts under bord, kuddar skakas och placeras snyggt uppställda i en soffa, blommor vattnas eller ordnas fräscha och snygga i vaser, böcker ställs upp i hyllor och så vidare. Man skiljer mellan vecko- och storstädning. Vid storstädning flyttas även tyngre möbler för att möjliggöra rengöring bakom och under dem, fönster tvättas, gardiner tvättas eller byts och mattor piskas eller tvättas. Städning underlättas av ändamålsenlig klädsel, som till exempel skyddande förkläde med stora fickor. Städning har förenklats under åren allt eftersom modernare apparater för städning tillkommit, som exempelvis dammsugaren. Innan den fanns fick man städa genom att sopa noggrant och sedan skura golvet. Många gånger fick man också sitta på knä med en borste och trasa och rengöra. I Sverige finns en standard för fastställande och bedömning av städkvalitet, SS 627801.

Synonymer till städa

  • göra rent, rengöra, röja upp, feja, göra iordning, ordna, snygga upp, plocka undan, stöka, damma, sopa, dammsuga, torka av, blankskura, dammtorka, plocka i ordning, rensa, röja, snygga, uppsnygga