Att tänka på när du ska anlita hemstädning - Hemstädning24

Att tänka på när du ska anlita hemstädning - Hemstädning24

Beställa hemstädning

När du beställer hemstädning bör du tänka på några saker för att du ska bli nöjd och undvika framtida bekymmer. Läs mer nedan!

Garanti

Kontrollera att städföretaget erbjuder en garanti om du som kund inte skulle bli nöjd. Alla seriösa städföretag bryr sig om att ha nöjda kunder, men de kan inte ständigt ha koll på varje enskilt utfört arbete. En städgaranti ser därför till att du får precis så rent som du vill ha och betalar för.

Försäkringar

Vid en hemstädning kan olyckor inträffa, antingen för dina ägodelar eller för städpersonalen. Fråga därför vilka försäkringar företaget har för att undvika onödiga kostnader och/eller tvister. En ansvarsförsäkring bör finnas hos städföretaget.

Abonnemang

Flera företag inom hemstädning erbjuder lägre kostnader om du väljer att abonnera på deras städservice. Du kan då eventuellt få en fast månadskostnad i stället för att betala per timme, och även få samma personer som kommer till dig regelbundet. Detta medför en bättre kvalité i längden jämfört med om olika företag och olika personer kommer till dig varje gång.

Städutrustning

En del företag inom hemstädning har med sig all utrustning själv, andra kräver att kunden har exempelvis golvmopp och rengöringsmedel hemma för fri användning. Kontrollera därför i förväg med företaget vad som gäller för att passa dina behov.

Förberedelser

Tänk på att plocka undan saker i bostaden innan städpersonal skall komma dit och utföra sitt arbete. Om det är stökigt och de måste börja med att plocka undan saker kommer du få klagomål och/eller en högre kostnad för hemstädningen. Städpersonalen måste kunna utföra sitt arbete utan problem.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när du är intresserad av Hemstädning.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Exempel Hemstädning – Alberts Städservice AB

Wikipedia information om Städning

Städning Städning eller lokalvård innebär att rengöra lokaler och andra miljöer samt att ställa föremål i ordning. Den som utför städning yrkesmässigt kallas städare, städpersonal, hygientekniker, lokalvårdare eller hemstädare. Städning är en rutinsysselsättning i privata hem, på arbetsplatser och i offentliga miljöer; inom vården är städning av stor vikt. Rengöring innefattar exempelvis dammsugning, dammtorkning, tvätta golv samt skura toaletter och handfat, men också tömma papperskorgar, torka ur skåp, skaka dukar samt dammsuga gardiner och väggar. I professionella städsammanhang används många maskiner, särskilt för golvvård. Att åstadkomma ordning i en lokal kan innebära att se till att varje föremål och möbel står eller ligger på en bestämd plats. Stolar inskjuts under bord, kuddar skakas och placeras snyggt uppställda i en soffa, blommor vattnas eller ordnas fräscha och snygga i vaser, böcker ställs upp i hyllor och så vidare. Man skiljer mellan vecko- och storstädning. Vid storstädning flyttas även tyngre möbler för att möjliggöra rengöring bakom och under dem, fönster tvättas, gardiner tvättas eller byts och mattor piskas eller tvättas. Städning underlättas av ändamålsenlig klädsel, som till exempel skyddande förkläde med stora fickor. Städning har förenklats under åren allt eftersom modernare apparater för städning tillkommit, som exempelvis dammsugaren. Innan den fanns fick man städa genom att sopa noggrant och sedan skura golvet. Många gånger fick man också sitta på knä med en borste och trasa och rengöra. I Sverige finns en standard för fastställande och bedömning av städkvalitet, SS 627801.