Hur städar man? - Hemstädning24

hemstädning

Grunder i städning

En bra början för att göra städning effektiv är att alltid hålla ordning i kök, rum och badrum. Skapa rutiner för det så tar det endast lite tid varje dag. Det skapar en positiv inställning till vecko- och storstädning.

Städning

  • Börja med att vädra och rengör fönsterbrädor/ duscha krukväxter vid behov.
  • Ställ möbler så du lätt kommer åt ytorna som ska städas.
  • Damma
  • Dammsug golv och mattor
  • Avsluta med att moppa golven för att få bort allt damm.

Använd bra städredskap och var sparsam med rengöringsmedel. Använd miljömärkta.

Till fönster använd vatten och diskmedel, fönsterskrapa och någon trasa att torka torrt med.Ta vara på sönderrivna lakan och handdukar för att torka torrt. Använd fönsterputs till speglar.

Bra mirakeltrasor underlättar städningen.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när du är intresserad av Hemstädning.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Städexpert Marléne Erikssons bästa knep – Nyhetsmorgon (TV4)

Wikipedia information om Städning

Städning Städning eller lokalvård innebär att rengöra lokaler och andra miljöer samt att ställa föremål i ordning. Den som utför städning yrkesmässigt kallas städare, städpersonal, hygientekniker, lokalvårdare eller hemstädare. Städning är en rutinsysselsättning i privata hem, på arbetsplatser och i offentliga miljöer; inom vården är städning av stor vikt. Rengöring innefattar exempelvis dammsugning, dammtorkning, tvätta golv samt skura toaletter och handfat, men också tömma papperskorgar, torka ur skåp, skaka dukar samt dammsuga gardiner och väggar. I professionella städsammanhang används många maskiner, särskilt för golvvård. Att åstadkomma ordning i en lokal kan innebära att se till att varje föremål och möbel står eller ligger på en bestämd plats. Stolar inskjuts under bord, kuddar skakas och placeras snyggt uppställda i en soffa, blommor vattnas eller ordnas fräscha och snygga i vaser, böcker ställs upp i hyllor och så vidare. Man skiljer mellan vecko- och storstädning. Vid storstädning flyttas även tyngre möbler för att möjliggöra rengöring bakom och under dem, fönster tvättas, gardiner tvättas eller byts och mattor piskas eller tvättas. Städning underlättas av ändamålsenlig klädsel, som till exempel skyddande förkläde med stora fickor. Städning har förenklats under åren allt eftersom modernare apparater för städning tillkommit, som exempelvis dammsugaren. Innan den fanns fick man städa genom att sopa noggrant och sedan skura golvet. Många gånger fick man också sitta på knä med en borste och trasa och rengöra. I Sverige finns en standard för fastställande och bedömning av städkvalitet, SS 627801.