Effektiva städtips - Hemstädning24

hemstädning

Tips som gör städning effektiv

Att städa kan för många vara ett nödvändigt ont och därför lätt att skjuta upp. Det finns städtips som gör det lättare att hålla ordningen i hemmet samtidigt som städningen blir enklare.

  • Börja med att skaffa bra och rätt redskap.
  • För att minska stress vid städning lyssna gärna på någon  favoritmusik och bestäm hur lång tid varje utrymme får ta.
  • Ta för vana att plocka upp saker och lägg på rätt ställe. Är ni flera i familjen låt alla ta ansvar för sina saker. Var sak på sin plats. Det hinner inte bli stökigt med kläder och saker som ligger framme och ni har skapat en god städvana. Bädda sängarna på morgonen skapar också känsla av ordning.
  • Ta hand om disken och plocka undan i köket direkt måltiden är färdig. Se till att torka av bord, spis och arbetsytor. Håll kylen ren och fri från gamla varor. Släng sopor varje dag.
  • För att ha ett fräscht badrum ta för vana att plocka undan och torka ur handfatet efter varje användning. Använd rengöring i dusch och toalett efter varje användning och använd borste vid behov.
  • Ta för vana att kolla av bostaden på kvällen och innan ni lämnar den på morgonen så att allt är i sin ordning. Det är skönt att vakna och att komma hem till en bostad som doftar rent och är i god ordning.
  • Följ städtipsen så kommer det att underlätta när det är dags för vecko- och storstädning!

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när du är intresserad av Hemstädning.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

STÄDHACKS DU BARA MÅSTE VETA I Städa med mig

Wikipedia information om Städning

Städning Städning eller lokalvård innebär att rengöra lokaler och andra miljöer samt att ställa föremål i ordning. Den som utför städning yrkesmässigt kallas städare, städpersonal, hygientekniker, lokalvårdare eller hemstädare. Städning är en rutinsysselsättning i privata hem, på arbetsplatser och i offentliga miljöer; inom vården är städning av stor vikt. Rengöring innefattar exempelvis dammsugning, dammtorkning, tvätta golv samt skura toaletter och handfat, men också tömma papperskorgar, torka ur skåp, skaka dukar samt dammsuga gardiner och väggar. I professionella städsammanhang används många maskiner, särskilt för golvvård. Att åstadkomma ordning i en lokal kan innebära att se till att varje föremål och möbel står eller ligger på en bestämd plats. Stolar inskjuts under bord, kuddar skakas och placeras snyggt uppställda i en soffa, blommor vattnas eller ordnas fräscha och snygga i vaser, böcker ställs upp i hyllor och så vidare. Man skiljer mellan vecko- och storstädning. Vid storstädning flyttas även tyngre möbler för att möjliggöra rengöring bakom och under dem, fönster tvättas, gardiner tvättas eller byts och mattor piskas eller tvättas. Städning underlättas av ändamålsenlig klädsel, som till exempel skyddande förkläde med stora fickor. Städning har förenklats under åren allt eftersom modernare apparater för städning tillkommit, som exempelvis dammsugaren. Innan den fanns fick man städa genom att sopa noggrant och sedan skura golvet. Många gånger fick man också sitta på knä med en borste och trasa och rengöra. I Sverige finns en standard för fastställande och bedömning av städkvalitet, SS 627801.