Storstädning för hem och kontor - Hemstädning24

Storstädning för hem och kontor - Hemstädning24

Storstädning

Med jämna mellanrum behöver den veckovisa städningen kompletteras med en storstädning. Vanligtvis är behovet minst en gång per år. Storstädningen kan utföras i kundens egen regi, till exempel av medlemmarna vid bostadsrättsföreningarnas höst- eller vårstädning. Många väljer dock att även lägga ut storstädningen på entreprenad. Storstädning kan till exempel vara rengöring av:

  • Lister, snickerier, dörrar.
  • Armaturer, ventiler, rörledningar.
  • Väggar, hissgaller, entrépartier.
  • Tvättstugor, källare, vindar, kök, WC etc.

I samband med uppstart av ett städuppdrag hos en bostadsrättsförening rekommenderar vi att en storstädning görs för att “nollställa” de ytor som ingår i uppdraget.

Efter avslutade större byggnadsarbeten i en fastighet borde det vara rutin att anlita ett proffsföretag för att göra en riktig storstädning! Tänk att på ett enkelt och smidigt sätt snabbt få bort allt gammalt byggdamm och få fastigheten som ny igen!

Storstädning av golvytor bör lämpligen kombineras med golvvård, som t.e.x polishbehandling eller stentvålsbehandling av golvytorna. Golven får tillbaka sin glans och lyster och porerna i stenen täpps till, så att inte smuts tränger ned i stenen.

Kontakta oss för mer detaljerad beskrivning av vilka åtgärder som kan vara lämpliga i just din fastighet!

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan vid behov av en Storstädning.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Storstädning inför derbyt

Wikipedia information om Städning

Städning Städning eller lokalvård innebär att rengöra lokaler och andra miljöer samt att ställa föremål i ordning. Den som utför städning yrkesmässigt kallas städare, städpersonal, hygientekniker, lokalvårdare eller hemstädare. Städning är en rutinsysselsättning i privata hem, på arbetsplatser och i offentliga miljöer; inom vården är städning av stor vikt. Rengöring innefattar exempelvis dammsugning, dammtorkning, tvätta golv samt skura toaletter och handfat, men också tömma papperskorgar, torka ur skåp, skaka dukar samt dammsuga gardiner och väggar. I professionella städsammanhang används många maskiner, särskilt för golvvård. Att åstadkomma ordning i en lokal kan innebära att se till att varje föremål och möbel står eller ligger på en bestämd plats. Stolar inskjuts under bord, kuddar skakas och placeras snyggt uppställda i en soffa, blommor vattnas eller ordnas fräscha och snygga i vaser, böcker ställs upp i hyllor och så vidare. Man skiljer mellan vecko- och storstädning. Vid storstädning flyttas även tyngre möbler för att möjliggöra rengöring bakom och under dem, fönster tvättas, gardiner tvättas eller byts och mattor piskas eller tvättas. Städning underlättas av ändamålsenlig klädsel, som till exempel skyddande förkläde med stora fickor. Städning har förenklats under åren allt eftersom modernare apparater för städning tillkommit, som exempelvis dammsugaren. Innan den fanns fick man städa genom att sopa noggrant och sedan skura golvet. Många gånger fick man också sitta på knä med en borste och trasa och rengöra. I Sverige finns en standard för fastställande och bedömning av städkvalitet, SS 627801.

Synonymer till städa

  • göra rent, rengöra, röja upp, feja, göra iordning, ordna, snygga upp, plocka undan, stöka, damma, sopa, dammsuga, torka av, blankskura, dammtorka, plocka i ordning, rensa, röja, snygga, uppsnygga